HOBI & PROSTI ČAS

Pot k osebni svobodi

Written by Ines Fartelj

Naša življenja so cikel. Cikel od rojstva do smrti. Od vzponov do padcev. So ponavljajoča se zgodovina. Ko se zavedamo cikla, katerega najbolje razume sama narava, bomo lažje prebrodili težave ter pričeli dosegati cilje. Namreč vzponi in padci so del naših življenj, ki se ponavljajo ciklično. Ko se bomo sprijaznili s tem dejstvom, ne bomo padli na kolena pred porazom temveč se bomo pogumno pobrali, globoko vdihnili svežo energijo, ponovno ujeli tok in poskusili znova.

Sploh v mladih letih človek težko razume tok in cikel. Spiralo modrosti, ki nam lahko nudi celotno, preprosto razumevanje nastanka vsega. Brez fizike, kemije in visoke tehnologije. Potrebno je le VERJETI!

Nekaj let nazaj sem se močno borila sama s seboj in iskala svojo osebnost. Možgani niso razumeli, da je ponovni padec, ponovni poraz le del mojega osebnega cikla. Na srečo je srce čutilo drugače. Le še malo vzpodbude je bilo potrebne, da so se stvari ponovno uredile. Oziroma, da sem se končno sprijaznila z dejstvom, da je življenje en sam cikel. Prej ga sprejmeš, lažje ti je. Lažje pa vam bo tudi, če boste čim prej sami pri sebi sprejeli dogovor: NIČESAR NE DOMNEVAJ! Niti ponovnega poraza, niti vzpona. Pojdi s tokom. Ne domnevaj, da se ti bo zgodilo nekaj slabega ali, da te nekdo nima rad. S tem boš vesolju poslal negativno energijo in vrnilo se bo ciklično: SRCE – MOŽGANI – VESOLJE – SRCE (boleče) – MOŽGANI (ponovne skrbi) in spet si na začetku. Če ti nekaj ne uspe prvič, poskusi drgič, tretjič,… ob vsakem ”porazu” razmišljaj pozitivno. V vesolje pošiljaj pozitvne vibracije in verjemi v cikel. Ob tem pa sprejmi padce znotraj cikla.

Tekom moje ”rehabilitacije” osebnosti so mi v roke in pod prste zlezle mnoge knjige s takšnimi in drugačnimi vsebinami, vrtečimi se predvsem okrog osebnostne rasti. Najbolj pa mi je ostala v spominu ena: Štirje dogovori – Praktični vodnik na poti k osebni svobodi (Don Miguel Ruiz).

”Beli mag uporablja besedo za to, da ustvarja, daje, deli in ljubi. Potrudite se, da vam bo ta dogovor prešel v navado, in življenje se vam bo spremenilo. Če namreč spremenite svoje sanje, se vam življenje kakor po čudežu spremeni. Tedaj ve, kar potrebujete, zlahka dobite, saj duh prosto teče skozi vas. To je pač obvladanost namena, obvladanost duha, obvladanost ljubezni, obvladanost hvaležnosti in obvladanost življenja. To je cilj Toltekov. TO JE POT K OSEBNI SVOBODI.”
– Don Miguel Ruiz

Besedi ”beli mag” Don Miguel v svoji knjigi uporablja za upodobitev za nas POZITIVNE magije. Ena izmed tem, ki jih opisuje je tudi, kako se naj naučimo NIČESAR NE DOMNEVATI in si tako olajšati mnoge bolečine, nezaupanje ipd. Namreč domneve so izraz našega strahu in nič drugega. Kako si pomagati, da se jim izognemo? Preprosto. Čim več sprašujmo in ne jemljimo stvari osebno. Sprejmimo cikel in hodimo z njim vzporedno.

Odprite svoje srce, svoj razum ter preprosto osvobodite samega sebe. Osvobodite se v razmišljanju, v zaupanju, v veri, v domnevah in v vsem, kar obremenjuje vaše srce, dušo in možgane.

About the author

Ines Fartelj

Leave a Comment