HRANA & ZDRAVJE

Okusna domača lazanja

Written by Ines Fartelj

LAZANJA PO MAČJE…

Da se boste lažje pripravili do izvedbe tega kosila, je naš kuharski pomočnik poskrbel za žličko živalskega humorja. Najprej preverite kako lazanjo pripravi YOLO the cat:

lazanja

… IN ŠE LAZANJA PO MOJE

Sestavine:

  • testo za lazanjo (mi smo uporabili kar vlečeno testo),
  • 500 g mletega mesa (goveje),
  • 250 g domače paradižnikove omake,
  • 2 srednje veliki čebuli,
  • en velik korenček,
  • bazilika, peteršilj, origano,
  • 2 dcl rdečega vina (teran)

Bešamel:

  • ena kisla smetana,
  • jajce,
  • sir (edamec in ementalec),
  • sol, poper po okusu

Na olivnem olju v večji ponvi prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo na kolobarje narezan korenček ter ga na hitro podušimo. Zreven stresemo izbrano mleto meso, ki ga prepražimo do te mere, da spremeni barvo. Nato dolijemo paradižnikovo omako (lahko tudi koncentrat). Ko se omaka nekoliko zgosti dodamo rdeče vino in pustimo kuhati 10 min. Vmes zmes po okusu solimo in popramo. Na koncu dodamo tudi baziliko, origano in peteršilj, omako premešamo ter odstavimo iz ognja.

Za pripravo bešamel omake najprej zmešamo jajce in kislo smetano, na koncu pa dodamo še nariban sir edamec. Količino sira prilagodimo napram svoji želji po končni gostoti omake. Solimo in popramo po okusu.

Steklen pekač dobro premažemo z maslom in vanj položimo prvo plast testa. Nanj zlijemo bešamel omako, nato mesno filo ter pokrijemo z drugo plastjo testa. Postopek nadaljujemo dokler nam ne zmanjka pripravljene mase. Po vrhu zadnje plasti testa potresemo še parmezan in vse skupaj položimo v pečico, katero smo predhodno ogreli na 200 °C. Pečemo cca. pol ure (30 min.). In okusna domača lazanja je pripravljena,

Naj vam tekne 😉

About the author

Ines Fartelj

Leave a Comment