ŽIVALI

Britanska kratkodlaka mačka nekoliko drugače

Written by Ines Fartelj

Jutro novega dne je šele v nastajanju…
Budilka zaigra svojo budnico, ki ti ob taki zgodnji uri nikakor ne ustreza…

Zatem pa…

Pred vrati zaprte spalnice te poln energije že pozdravlja zvok, ki spominja na človeško godrnanje ob užitku pretegovanja. Odpreš vrata in nate se zvalijo objemi žametne kosmate kepice.

Še ves zaspan se poskušaš priplaziti do kopalnice, da bi se pod curkom hladne vode čim prej predramil. Preden ti uspe priti do kopalniškega korita, se vmes 5 x spotakneš ob štiri velike šape, ki se nikakor ne odlepijo od tvojih nog.

Končno se urediš in se odpraviš v kuhinjo skuhat kavo. Ko ze zazreš na pult, ti naenkrat ni jasno, kako je lahko spet poln in naložen, če si ga pred spanjem pospravil… Odločiš se ga ponovno pospraviti in očistiti.  Slučajno najdeš še umazan nož, ki je potreben pranja in ga odložiš v lijak. Hmmm… ugotoviš, da si ga odložil na neko čudno mehko zadevo, ki celo prede???

Tekom dneva ti ni potrebno skrbeti za muhe in pajke, saj jih vestno sproti pospravljajo igrive tačke. Tu in tam pa ti radijska postaja neha hreščati, ker se mimo sprehodi črno rjava visoko dvignjena antena.

In, ko se poskušaš zbrati ter v neko normalno obliko spraviti željeno besedilo, zaradi katerega že cel večer buljiš v ekran računalnika, te za tvojim hrbtom z nežnim mijavkom umiri in nase opozori on, mali ‘britanček’ 🙂

11705418_501768323304372_4685163453491969176_o

Le kdo si ga ne bi želel 😀 To je naš Yolo. Britanska kratkodlaka mačka.

About the author

Ines Fartelj

Leave a Comment